Magazine cafea

Inregistrare



Home Despre cafea
Despre cafea
Istoric si informatii despre cafea PDF Imprimare Email
Scris de claudia   
Joi, 12 August 2010 13:18
Istoria cafelei dateaza de mai bine de 1000 de ani, fiind la fel de pretioasa ca si cafeaua in sine.Consumul de cafea este cunoscut in Orientul Mijlociu inca din vechime, in Occident fiind cunoscuta de doar trei secole.Primele informatii despre cafea sunt cunoscute din secolul IX, fiind o planta care a creat legende si a contribuit la evolutia societatii.Bautura misterioasa cu puteri stimulatoare a revolutionat industria bauturilor.Primele plante de cafea au fost aduse din Africa pe coastele Marii Rosii.


Exista o serie de legende neconfirmate despre cafea si raspandirea acesteia.Dupa descoperirea proprietatilor stimulatoare ale cafelei, cultivarea si consumul acesteia s-a extins rapid in toata lumea..Cererea de cafea din toate colturile lumii s-a marit in timp, producatorii nereusind sa faca fata solicitarilor.


Consumul de cafea este acum o placere si reprezinta o modalitate de relaxare pentru foarte multe persoane care incearca sa se destresesze.penrru a obtine o cafea extraodinara este foarte important sa se urmeze cateva etape esentiale in prepararea acesteia: macinare, dozare, apa si prospetime.


Pentru a savura o cafea tebuie sa fie gustoasa si aromata, insa acest lucru se obtine printr-o tehnica usor de aplicat.Despre cafea se stie ca macinarea cafelei se realizeaza diferit, in functie de metoda de preparare si in functie de gusturile si preferintele consumatorului.gustul final al cafelei este influentat de timpul in care apa si acfeaua sunt in contact direct. Cu cat timpul de pregatire al cafelei este mai scurt cu atat cafeaua trebuie sa fie mai fin macinata pentru a avea o savoare si un gust exceptionale.


Un alt pas esential care trebuie respectat in prepararea unei cafele bune este dozarea corecta a cantitatii de cafea si apa.

Despre cafea se confirma ca o ceasca de cafea buna trebuie sa contina 98% apa.Pentru a folosi o apa de calitate si pentru a obtine o cafea de exceptie apa trebuie incalzita pana la punctul de fierbere , de 96 grade C.


Calitatea si prospetimea cafelei sunt proprietati importante ale acesteia.Pentru a conserva o cantitate de cafea in stare buna trebuie sa o depozitam cu grija in locuri ferite de umezeala si caldura, in recipiente inchise ermetic la temperatura camerei.
Exista in toata lumea 80 de soiuri de cafea din care se folosesc in scopuri industriale patru tipuri de cafea: cafeaua Arabica, Robusta, Liberica si Maragogype.Cafeaua Arabica este printre cele mai raspandite si apreciate din toata lumea.


Fiecare tip de cafea are o proprietate suplimentara care o unifica, si anume aroma.Specialistii in domeniu au testat o serie de cafele si au descoperit despre cafea ca exista mai multe arome, fiecare cu intensitatea ei.Exista arome de cafea cu vanilie, ciocolata, fructe de padure sau lamiie.


Universul cafelei este unul ce poate fi explorat nu doar informational, ci si prin degustare si testare senzoriala.Complexul aromatic, savoarea, gustul intens si explozia de energie din timpul consumului de cafea fac din aceasta o bautura iubita de cat mai multi oameni.Despre cafea se va vorbi si in viitor pentru ca este o bautura care a revolutionat gusturile oamenilor.
 


Cautare

Poll

Ce cafea bei ?
 

Cine e online

Avem 11 vizitatori online

Cautari frecvente

Adauga la favorite

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks 



Cele mai citite

Cele mai recente

Arhiva


© www.de-cafea.ro 2014